keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Kestona muutakin kuin lauantain Lotto

Tänään lähdin hiukan aikaisemmin töistä, matkan varrella kävin hakemassa tytön päiväkodista ja suuntasimme Förillä kohti Käsityöpuoti Pikkeliinaa.

Pikkeliinassa oli tänään MaMiEn kestovaippavuokraamon ja GreenDealin kanssa kestovaippa- ja kosmetiikkaesittelypäivä.

MaMiEn vaippoja voi siis vuokrata käyttöönsä edulliseen hintaan. Oiva tapa siis tutustua kestovaippojen maailmaan. Heidän kauttaan saa myös infoa ostopaikoista, vaippojen käytöstä ja hoidosta. 2 viikon vuokra on 10 euroa ja kuukauden 20 euroa. Panttimaksu on 10 euroa.  Vaippavuokraamon takana häärii siis naisia, joilla on iso sydän kestovaippoja kohtaan, heiltä uskaltaa kysyä ihan mitä tahansa. Suosittelen lämpimästi vuokraamista heiltä jos kestovaippailu kiinnostaa, mutta ei tiedä msitä aloittaa. Vuokraamo sijaitsee Turussa Martin kaupunginosassa.

Itselleni tarttui mukaan Taikutin kestosidesetti, jossa on pikkuhousunsuoja, päiväside ja yöside. Tulevat käyttöön tuonne synnytyksen jälkeiselle ajalle.





Mukaan kassiin sujahti myös vanulaput kestoina ja pieni ihana sormus neidille.





Pikkeliinaa suosittelen lämpimästi. Paikallinen, ekologinen ja ihanan kotoinen paikka siis kivenheiton päässä Föristä. Sinne siis penkomaan ja hurahtamaan kestoihin ja muihin ihaniin käsitöihin.

Mitä muuta vielä kotoamme löytyy vaippojen, siteiden ja vanulappujen lisäksi kestoina? Lauantai Lottoa ei kestona meillä ole. Sen sijaan kestorätit löytyvät niin keittiöstä kuin viikkosiivouksen parista. Itse ole tykästynyt Kiertin rätteihin, kuosit ovat niin herkullisia. Lisäksi löytyy äitini kutomia rättejä.



Mitä muuta vielä?  Ennen raskautta käytössä on ollut vuosien ajan Luneten kuukautiskuppi, jonka koen niin paljon miellyttävämmäksi kuin jonkin kertakäyttöisen siteen tai tampoonin.
Yksi juttu kestoissa on ehdottoman koukuttavana ja houkuttavana seikkana, se on ne herkulliset kuosit, joita ei voi kukaan kertakäyttöinen versio tarjota. Tsekatkaa vaikka nämä herkullista herkullisemmat kestoliivinsuojat, jotka hommasin Tuttimaakarista. Voittaa niin valkoiset kuin beiget kertsilaput.




Vaatiihan kestot aina hiukan vaivaa, niin sen pesemisen. Kun niitä on läjä kotona, ei kaupasta tarvitse huolehtia vaippoja, rättejä, liinoja yms mukaan. Kun oppii mitä pesuaineita voi käyttää ja kuinka pinttyneen kakkatahran saa vaipasta katoamaan käyttämällä sappisaippuaa, on hurahtaminen kuosien maailmaan taattua.

Suuntaa siis varovaisesti kestomaailmaan, se on tehty koukuttavaksi kaikkien ihanien kuosiensa ansiosta, jokaiselle on oma kuosinsa, ihan taatusti :)

1 kommentti:

  1. Meilläkin on kaksi kiertim rättiä,muutaman olen niitä lahjaksikin ostanut.ovat pysyneet hyvinä

    VastaaPoista